Ratkaisuja toistuviin keskenmenoihin

Dextran Keskenmenoklinikka tarjoaa tukea ja ratkaisuja toistuvista keskenmenoista kärsiville naisille ja perheille. Tehokkailla tutkimuksilla ja oikealla hoidolla voidaan selvittää keskeytymisen syyt ja parantaa synnytykseen johtavan raskauden todennäköisyyttä.

Yksittäisen keskenmenon syynä on useimmiten sattuma eikä taustalta löydy mitään erityistä altistavaa tekijää. Kun keskenmenot toistuvat, sattuman osuus on pienempi ja syynä saattaa olla hoidettavissa oleva vika.

Klinikallamme tutkimukset kohdistetaan todellisiin syihin. Ei ole syytä tehdä sellaisia tutkimuksia, joilla ei ole merkitystä hoidon tai ennusteen kannalta. Tämä myös laskee hoidon ja tutkimuksen kustannuksia asiakkaalle.

Varaa aika »

Keskenmenon syyt ja onnistuneen raskauden ennuste

Raskauden keskeytymiset voivat johtua esimerkiksi hormonaalisista, geneettisistä tai istukan kehitykseen liittyvistä ongelmista.

On tärkeää selvittää mahdollisuuksien mukaan keskenmenojen syyt, jotta asiaan liittyvää ahdistusta voidaan lievittää ja ennen kaikkea löytää keinoja, joiden avulla raskaus voisi onnistua paremmin.

Vaikka keskenmenoja olisi useita, tulevien raskauksien ennuste on kuitenkin usein hyvä.  Kahden keskenmenon jälkeen raskaus johtaa synnytykseen 80 prosentilla naisista. Neljäkin keskenmenoa kokeneilla todennäköisyys lapsen saamiseen on yli 50 prosenttinen. 

Joissakin tilanteissa ennuste on huono hoidoista huolimatta. Huonon ennusteen tunnistaminenkin on tärkeää, jotta odotukset olisivat realistisia.

Milloin tutkimuksiin keskenmenon takia?

Suomessa tutkimukset käynnistetään yleensä vasta kolmen perättäisen keskenmenon jälkeen.  Kansainvälinen suositus on kuitenkin hakeutua tutkimuksiin jo silloin, kun naiselle on tapahtunut kaksi raskauden keskeytymistä.

Joissakin tilanteissa tutkimukset on syytä tehdä jo yhdenkin keskenmenon jälkeen, jos on vahva epäily siitä, että keskenmenon riski on tavallista suurempi tai jos raskauden alkaminen edellyttää hedelmöityshoitoja.

Tutkimusten tarkoitus on saada vastaus kysymyksiin, jotka koskettavat kaikkia keskenmenon kokeneita. 

  • Onko raskauden keskeytymiseen jokin erityinen syy?
  • Pitäisikö minun tehdä seuraavan raskauden aikana jotakin toisin?
  • Onko olemassa hoitoa?
  • Millä todennäköisyydellä tulevat raskauteni päättyvät hyvin?
  • Ota yhteyttä ja kysy lisää »

 

POC (Product of Conception) - kromosomitutkimus keskenmenonäytteestä

 

UUSI TUTKIMUS KESKENMENON SYYN SELVITTÄMISEKSI

Keskenmenot ovat yleisiä.  Lähes joka viides raskaus menee kesken.  Keskenmenot herättävät monia kysymyksiä.  Miksi raskaus meni kesken? Voidaanko keskenmenoja estää?  Millainen on seuraavan raskauden ennuste.

KROMOSOMIVIAT OVAT YLEISIÄ

Suurin osa keskenmenoista johtuu alkion kromosomivioista.  Vaikka alkio olisi poikkeava, se voi kuitenkin kiinnittyä kohtuun. Raskaus alkaa, mutta sikiön kehitys pysähtyy ja raskaus menee vääjäämättä kesken. Noin puolet keskenmenoista johtuu sikiön kromosomiviasta.

MITÄ POC-NÄYTTEESTÄ TUTKITAAN

POC on geneettinen tutkimus, joka tehdään keskenmenneestä kudoksesta otetusta näytteestä. Näytteestä tutkitaan ihmisen kaikki 23 kromosomiparia.  Tutkimus tehdään NGS-menetelmällä (Next Generation Sequencing), joka on paras ja luotettavin geneettinen tutkimusmenetelmä. Tulos saadaan yli 98 %:ssa näytteistä ja tuloksen luotettavuus on yli 99 %. Kudosnäytteen lisäksi tarvitaan myös verinäyte keskenmenon kokeneelta naiselta. 

KENELLE POC-TUTKIMUKSESTA ON HYÖTYÄ

POC-tutkimus voidaan tehdä keskenmenon yhteydessä saadusta kudoksesta kenelle tahansa. Erityisesti siitä on hyötyä niille joilla on useita keskenmenoja tai jos raskaus keskeytyy hedelmöityshoitojen jälkeen. 

POC-tutkimus voidaan tehdä myös kaksosraskauteen liittyvissä keskenmenoissa. Silloin näyte tutkitaan molemmista kaksosista.

POC-TUTKIMUKSEN EDUT

-          Tutkimus auttaa selvittämään keskenmenojen syitä.

-          Tulos saadaan lähes kaikista näytteistä ja tulokset ovat erittäin luotettavia.

-           Jos kyseessä ei ole kromosomiviasta johtuva keskenmeno, on syytä etsittävä muista tekijöistä.

-          Tulos vaikuttaa myös hoitomenetelmien valintaan.  Jos esimerkiksi toistuvien keskenmenojen syynä on kromosomivika, raskauden ennustetta voidaan parantaa alkiodiagnostiikan avulla.

-          Tulos auttaa ennustamaan, millä todennäköisyydellä seuraava raskaus voisi johtaa synnytykseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

Varaa aika »