Alkioiden pakastus ja pakastetun alkion siirto

Koeputkihedelmöityksessä (IVF- ja ICSI) voidaan saada kerralla useita siirtokelpoisia alkioita. Kohtuun näistä siirretään yleensä yksi. Ylimääräiset alkiot voidaan pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Koeputkihedelmöityksessä (IVF- ja ICSI), voidaan saada useita siirtokelpoisia alkioita. Yleensä kohtuun siirretään tuoreeltaan yksi alkio, ja ylimääräiset alkiot voidaan pakastaa myöhempää käyttöä varten. Alkiot säilyvät pakastettuina turvallisesti useita vuosia. Parhaimmillaan yli  90% pakastetuista alkioista on sulatuksen jälkeen siirtokelpoisia.

Dextra Lapsettomuusklinikalla alkiot pakastetaan vitrifikaatiotekniikalla.  Vitrifikaation etuna on alkioiden selkeästi parempi säilyvyys pakastuksen ja sulatuksen jälkeen verrattuna aiempaan menetelmään. Siten myös raskauden todennäköisyys  on aiempaa parempi.

Pakastettujen alkioiden siirto tehdään useimmiten luonnollisessa kierrossa muutaman päivän kuluttua ovulaatiosta. Kohdun limakalvo voidaan kypsyttää myös hormonilääkkeiden avulla etenkin silloin, kun potilaan oma kierto on epäsäännöllinen tai kun ovulaatiota ei tapahdu.

Pakastetut alkiot ovat parin yhteisiä, joten niiden käyttöön tarvitaan molempien suostumus.

Ota yhteyttä ja kysy lisää »