m
< Takaisin

MitoGrade™ uusi alkion elinkykyä mittaava tutkimus

10.06.2016

MitoGrade on uusi alkioiden tutkimus, mikä voidaan tehdä alkiodiagnostiikkahoitojen (PGS/PGD) yhteydessä otetusta alkion solunäytteestä. Tutkimuksen avulla pystytään valitsemaan alkiot, joilla on paremmat edellytykset kiinnittyä kohtuun.

Tutkimuksissa on havaittu, että mitokondriaalisen DNA:n (mtDNA) määrä alkiossa ennustaa alkion elinkykyä. Alkioissa, joissa mtDNA:ta oli liikaa, eivät alkion siirron jälkeen kiinnittyneet kohtuun. Tämä tutkimustulos voi olla selitys sille, miksi osa alkiodiagnostiikkahoidoista ei onnistu, vaikka kohtuun on siirretty kromosomeiltaan normaali alkio.

MitoGrade voidaan tehdä lisätutkimuksena alkiodiagnostiikkahoitojen (PGS/PGD) yhteydessä normaalin kromosomituloksen saaneille alkioille. Tutkimus tehdään samasta näytteestä, josta on tehty alkion geeni-tai kromosomitutkimus. Lisänäytteitä ei tarvita. Tutkimuksen yhteishinta alkioille on 300 euroa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

Lue lisää http://reprogenetics.com/technology/mitograde/

http://www.dextralapsettomuusklinikka.fi/lapsettomuushoidot/alkiodiagnostiikka-pgs

 

Noora Sirkkanen

Varaa aika » 

Ajanvaraus ja neuvonta palvelevat numeroissa +358 (0) 20 331818 ja +358 (0) 45 7733 9997