m
< Takaisin

Miksi kohtuun siirretty hyvä alkio ei kiinnity?

17.02.2016

Tutkimus kohdun vastaanottokyvystä, ERA (endometrial reseptivity array)

Usein kysytään miksi kohtuun siirretty hyvä alkio ei kiinnity. Voiko olla niin, että kohtu hylkii alkiota? Kohtu ei varsinaisesti hylji alkiota, mutta implantaatioikkuna eli aika jolloin alkio pystyy kiinnittymään, voi olla yksilöllinen. Tämä tarkoittaa joko tavallista varhaisempaa, myöhempää tai joskus huomattavan lyhyttä aikaa. Huomattavan lyhyt kiinnittymisajanjakso saattaa liittyä esimerkiksi kohdun rakennepoikkeamiin.

Epäonnistuneiden alkionsiirtojen jälkeen harkitaan yksilöllistä kiinnittymisajankohdan määrittämistä. Tällöin kohdusta otetaan limakalvonäyte juuri kiinnittymisajankohtana. Näytteestä analysoidaan lähes kolmensadan erillisen geenin aktiivisuus, jonka perusteella yksilöllinen, optimaalinen kiinnittymisajankohta voidaan määrittää. Se on potilaalla pysyvä eli tutkimustulosta voidaan soveltaa myöhemmässäkin hoidossa, ja tarvittaessa tutkimuksen perusteella voidaan alkion siirtoajankohtaa varhaistaa tai siirtää myöhemmäksi. Kun siirtoajankohtaa on tutkimuksen perusteella korjattu, myös raskaustulokset ovat huomattavasti paremmat.

 Annika Tulenheimo-Silfvast

Annika Tulenheimo-Silfvast

Lapsettomuuslääkäri, Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

Lisätietoja ERA-tutkimuksesta voit kysyä klinikalta +358 (0) 20 331818 ja +358 (0) 45 7733 9997 tai sähköpostitse ivf@dextra.fi

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

Varaa aika »